Nieuw Laarhof

Nieuw Laarhof

Jan Abbring en Wilt Dijkstra wonen al geruime tijd in Nieuw Laarhof en maken beide deel uit van de bewonersvereniging. Jan Abbring als voorzitter en penningmeester, Wilt Dijkstra als secretaris. “Samen met de overige vijf bestuursleden proberen we prettig wonen voor iedereen te bevorderen,” vertelt Jan Abbring. “We geven periodiek een bulletin uit waarin we activiteiten aankondigen en we bewoners op de hoogte houden van het overleg met beheerder en eigenaar.”

Nieuw Laarhof

Het administratief en technisch beheer wordt uitgevoerd door Hoekstra Vastgoedbeheer, hetgeen naar volle tevredenheid van de bewonersvereniging verloopt. “Je merkt dat Hoekstra een professionele organisatie is, met veel verstand van zaken”, vindt Wilt Dijkstra. “Voorheen verliep alles op een meer ambtelijke manier, terwijl zaken nu veel adequater worden opgepakt. Hoekstra doordenkt alles wat met wonen te maken heeft en is hierdoor een heel prettige gesprekspartner voor ons. Alle overleggen verlopen dan ook in zeer goede sfeer.”

Hoekstra Vastgoedbeheer en complexeigenaar Habion mogen zich op hun beurt gelukkig prijzen met de bewonersvereniging van Nieuw Laarhof. “Ondanks het feit dat we de appartementen huren, beschouwen we ze als waren ze van onszelf. Samen met alle bewoners doen we er alles aan het complex schoon, netjes en veilig te houden. We zijn hier gekomen om te wonen, maar af en toe ontaard het in werk,” stelt Jan Abbring met een knipoog.

Volgens Wilt Dijkstra en Jan Abbring wonen alle bewoners graag in Nieuw Laarhof. “Zuidlaren is een mooi, karakteristiek dorp en is daarmee erg populair, ook onder senioren. Nieuw Laarhof bevindt zich aan de rand van het centrum, dus vlakbij alle benodigde voorzieningen. Er worden wekelijks leuke activiteiten als gymnastiek en spelletjes georganiseerd en samen koffie drinken en verjaardagvieren horen er ook bij.” De woningen in Nieuw Laarhof zijn met 76 m² en 100 m² met recht ruim te noemen. Ondanks het feit dat ze uiteraard verschillen qua ligging merkt Wilt Dijkstra lachend op dat iedere bewoner tevreden is met zijn woning. “Iedereen woont hier op het mooiste plekje.”