Technische snufjes voor in huis.

Technische snufjes in huis, zogeheten zorgdomotica, moet er voor gaan zorgen dat we langer thuis kunnen blijven wonen. De alles in één keer uit knop, de gordijnen automatisch laten sluiten en nog vele andere toepassingen moet hiervoor zorgen. Klinkt nu nog als een ver van mijn bed show, maar is dat het wel?

Technische snufjes voor in huis, zogeheten zorgdomotica, moet er voor gaan zorgen dat we langer thuis kunnen blijven wonen. De alles in één keer uit knop, de gordijnen automatisch laten sluiten en nog vele andere toepassingen moet hiervoor zorgen. Klinkt nu nog als een ver van mijn bed show, maar is dat het wel?

 “Techniek dient de mens”

Gewone dingen met behulp van snufjes

Of je nu zelfstandig of beschermd woont; je eigen dingen kunnen doen is een randvoorwaarde voor een prettige leven. Maar soms kan je niet alles meer in eigen hand doen en is er hulp vereist. Hulp op afstand / afroep. Maar tegenwoordig zijn er ook technische snufjes voor in huis. Zorgdomotica noemen we dat.

Wat is zorgdomotica?

Zorgdomotica is de inzet van technische hulpmiddelen in een huiselijke omgeving. Deze technische snufjes voor in huis hebben als doel het vergroten van de veiligheid en zelfredzaamheid van mensen. Zowel overdag als in de nacht. Zeker als mensen ouder worden kunnen ze steeds zorgbehoevender worden. Zorg is mensenwerk en dat moet het ook blijven, maar technische hulpmiddelen kunnen de zorg veiliger en prettiger maken. Op deze manier kunnen ouderen langer en gemakkelijker in hun eigen huis blijven wonen in plaats van dat ze naar een verzorgingshuis moeten verhuizen. En zeg nu zelf, dat is toch een stuk prettiger ouder worden.

Wonen + Zorg
In de woningen van Wonen + Zorg proberen waar mogelijk ook zorgdomotica te gebruiken. Ook proberen we ook te denken aan handigheidjes die de veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen kunnen vergroten. Denk bijvoorbeeld ronde hoeken van het aanrecht zodat mensen zich hier niet aan stoten. Of veel woningen die gelijkvloers zijn waardoor er geen lastige trappen beklommen hoeven te worden. Wonen + Zorg is er voor alle mensen die in meer of mindere mate, op basis van hun indicatie, behoefte hebben aan zorg. Nu of in de toekomst. Bij wonen met zorg wordt vaak gedacht aan wonen in een zorginstelling, maar ook zorg aan huis is mogelijk. Op Wonen+ Zorg vindt u een compleet aanbod van verschillende woningen waar wonen met zorg mogelijk is.