Tekort aan ouderenwoningen aan het ontstaan

Uit een recent onderzoek van ouderenorganisatie ANBO blijkt dat er een tekort aan ouderenwoningen ontstaat. Ruim de helft van de gemeenten verwacht in 2020 niet over voldoende geschikte huisvesting voor ouderen te beschikken. Dit is vooral het geval in de steden en dorpen met minder dan...

Uit het onderzoek van ouderenorganisatie ANBO blijkt dat er een tekort aan ouderenwoningen ontstaat. Ruim de helft van de gemeenten verwacht in 2020 niet over voldoende geschikte huisvesting voor ouderen te beschikken. Dit is vooral het geval in de steden en dorpen met minder dan 100.000 inwoners, daar waar juist veel ouderen wonen. De ouderenorganisatie schat dat het nu al gaat om zo’n 60.000 seniorenwoningen en verwacht dat dit tekort aan seniorenwoningen – gezien de toenemende vergrijzing over 10 jaar is verdrievoudigd.

Ouderenwoningen in Noord-Nederland

In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe zijn er veel steden en dorpen met minder dan 100.000 inwoners en deze ontwikkeling geldt dan ook zeker voor de drie Noordelijke provinicies. Wij van Wonen + Zorg vinden dat iedereen, zowel jong als oud, moet kunnen wonen waar hij of zij wil. Samen met onze partners zijn we daarom bezig om in Friesland, Groningen en Drenthe verschillende complexen volledig geschikt te maken voor senioren en deze in te richten naar de wensen van de bewoners. Op deze manier kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en op de plek waar ze dat zelf willen. Is er op een gegeven moment wel zorg nodig, dan kunnen wij dit in samenwerking met onze partners aanbieden op de manier die voor u het meest geschikt is. Of dit nu gaat incidentele thuiszorg of uitgebreide zorg aan huis. Bij Wonen + Zorg willen wij ervoor zorgen dat ouder worden niet vervelend hoeft te zijn en dat iedereen zo comfortabel mogelijk kan blijven wonen in zijn of haar eigen huis.

Op de hoogte blijven van alle ouderenwoningen?

Wilt u ook zo lang mogelijk blijven genieten van uw eigen woning? Klik dan hier en blijf op de hoogte van ons aanbod van ouderenwoningen en alle mogelijkheden tot zorg.