Zorggroep Drenthe

Zorggroep Drenthe

Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dat wilt u natuurlijk het liefst. Natuurlijk kunnen er zich tijdelijk of blijvend situaties voordoen die dit erg kunnen bemoeilijken. In dat geval kunt u kunt altijd terecht bij de thuiszorg van Zorggroep Drenthe welke u verder helpt. 

Zorggroep Drenthe

 

Wat kan Zorggroep Drenthe u bieden?

Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dat wilt u natuurlijk het liefst. Natuurlijk kunnen er zich tijdelijk of blijvend situaties voordoen die dit erg kunnen bemoeilijken. In dat geval kunt u kunt altijd terecht bij de thuiszorg van Zorggroep Drenthe welke u verder helpt. Soms is alleen hulp in de huishouding voldoende, in andere situaties is gespecialiseerde zorg nodig. Samen met u overlegt Zorggroep Drenthe welke hulp u nodig heeft en welke vorm van zorg bij u past.

 

De zorg die Zorggroep Drenthe thuis kan bieden bestaat o.a. uit:

  • huishoudelijke zorg
  • verzorging en verpleging
  • individuele begeleiding
  • dementie in de thuissituatie

 

Zorggroep Drenthe kent in de thuiszorg geen wachttijden. Voor u betekent dit dat de thuiszorg binnen 24 uur kan worden ingezet. Meestal zelfs op de dag van aanvraag! In de volgende gemeenten biedt Zorggroep Drenthe thuiszorg aan: Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe.

Dag verzorging van zorggroep Drenthe

Bij Zorggroep Drenthe hoeft u niet bang te zijn dat u alleen thuis zit en dat u geen sociale contacten meer heeft. Zorggroep Drenthe heeft namelijk dag verzorging voor ouderen. Bij deze dag verzorging kunt u terecht voor activiteiten, gezelligheid en extra ondersteuning. Dit natuurlijk allemaal met de begeleiding en aandacht die daarvoor nodig is. De dag verzorging wordt door Zorggroep Drenthe aangeboden van maandag tot en met vrijdag, voor één of meerdere dagen in de week in de verzorgingshuizen De Vijverhof in Assen en Mozaiek in Zuidlaren.

Thuiszorg bij dementie

Ook wanneer er sprake is van dementie kunt u met de zorg en begeleiding van Zorggroep Drenthe thuis blijven wonen als u dat wenst. Zorggroep Drenthe heeft onder haar verzorgers, verpleegkundigen en behandelaars deskundigen in huis op het gebied van dementie. Daarmee kiest u samen met Zorggroep Drenthe voor de zorg die bij uw belevingswereld aansluit.

Zelf thuiszorg inkopen

Het kan zijn dat uw indicatie en/of zorgbudget niet toereikend is om de zorg te ontvangen die u wenst. Naast uw zorgbudget kunt u bij Zorggroep Drenthe zoveel zorg bijkopen als u wilt. Samen met u bespreekt Zorggroep Drenthe uw wensen en kijken ze samen met u naar alle mogelijkheden.

Cliëntenraad

Op iedere locatie van zorggroep Drenthe is een cliëntenraad aanwezig. Zij behartigen de belangen van alle cliënten binnen een locatie en het thuiszorgbeleid. Voor al uw vragen of opmerkingen kunt u terecht bij leden van de cliëntenraad.

 

Zorggroep Drenthe staat dus altijd voor u klaar. Bekijk op de pagina zorgwoningen of uw ideale woning met de zorg van Zorggroep Drenthe er tussen staat.